tiistai 28. huhtikuuta 2009

Sukkakirjoja ja lisää lankaa

Postin täti oli taas tänään kantanut selkä vääränä paketteja meidän laatikkoon. Niistä kuoriutui kaikkiaan kolme sukkakirjaa [iltalukemista, jee!] sekä lisää lankaa, kolme vyyhtiä Rancoa eri väreissä, sekä kolme vyyhtiä Urugualaista ohutta yksisäikeistä merinovillalankaa, jotka tilasin täältä testimielessä.

Today I had some great mail: three new sock books and some new yarn: three skeins of Ranco and three skeins of thin single ply merino from Uruguay. I got it from here.

En millään ilveellä saanut tätä kuvaa oikein päin, se on koneella vaakasuorassa, mutta tänne ladattaessa kääntyy aina pystyyn. Luultavasti en vaan osaa. Kuitenkin kuvassa kirjat ja merinolangat.
Tässä Rancot:Nyt himottaisi tehdä jotkut kivat sukat jostain noista kirjoista, mutta täytynee ensin kilkutella nuo appiukon sukat valmiiksi. Päädyin tekemään niihin samaista pintaneuletta kuin anopinkin sukkiin, vaikka aloitinkin nämä kärjistä. Kuvia seuraa, kun on enemmän valmista.

Now I feel like knitting some new socks from one of the books I got, but first I need to finish the socks for my FIL.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sukkasunnuntai

Markkalangat eivät ole vielä päätyneet puikoille. Sain kuitenkin valmiiksi nuo Jitterbug-sukat, ja kuvasin ne (näille sukille liian pienten) succaplokkien päälle kääräistyinä ennen kuin ne lähtevät uuteen kotiinsa Hollantiin. Tykästyin sukkien neulomiseen yhdellä kertaa, koska näin voi välttää "perinteisen tyylin" tylsimmän osuuden: kun yksi on valmis, täytyy toinen aloittaa alusta. Jospa seuraavaan pariin uskaltaisi jo keksiä jotain piristystä, nämä kun ovat ihan perussukat.Autoilimme tänään koko perheen voimin Tampereelle sukuloimaan, ja koska sukat ovat oivallinen autoneule, päätyi puikoille toinen pari tuon edellisen valmistuttua. Lanka on näissäkin Jitterbug, tällä kertaa Slate-värisenä. Valmistuttuaan nämä tekeleet on ajateltu appiukolle, ihan tasapuolisuuden vuoksi. (Anopin sukkapari odottelee tuolla vielä uutta omistajaansa, joten ehkä ehdin saada nämä valmiiksi samaan toimitukseen, jotta sukkakateus ei pääse iskemään.)

Projekti alkutekijöissään:

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Markkalankaa!

Parin päivän takaisen markkalankamyynnin saalis kotiutui tänään. En tiedä miten maltan noista neuloa, ovat niin kauniita! Tässä todistusaineistoa:Edellisessä postauksessa mainitut sukat ovat jo varressa menossa. Laitan kuvia, kunhan valmistuvat.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Sukkaa pukkaa

Päätin opetella uuden tekniikan: kaksi sukkaa yhdellä pyöröpuikolla varpaista aloittaen. "Uhrina" ystäväni Hollannista, jolle Colinetten Jitterbug Fruit Coulis värisenä sopii täydellisesti. Loin silmukat magic cast on -menetelmällä, 20 silmukkaa per sukka ja lisäsin 56 silmukkaan asti. Puikko on 2,5mm ja pituutta metri. Vielä muutama sentti ennen kantapäätä:

maanantai 20. huhtikuuta 2009

Laalaalankaa..
Tänään oli hyvä postipäivä, laatikosta löytyi kaksi pakettia lankaa. Kolme vyyhtiä Ilun värjäämiä ohuita merinosukkalankoja sekä viisi vyyhtiä ihanaa Koigun KPPPM:ää. 


Lauantaina valmistuivat reilun viikon tekeillä olleet sukat anopille. Samalla tuli testattua uudet Succaplokit, jotka shoppasin etsystä viimeviikolla. Sukat neuloin Araucanian Ranco Multysta.
lauantai 18. huhtikuuta 2009

Tästä on hyvä aloittaa...

Tänään kävin ensimmäisessä neuletapaamisessani, ostin (taas) kassillisen lankaa ja nautin hetkellisestä vapaudesta vaippasirkuksesta. Tänään on siis oikein hyvä päivä aloittaa blogi. Tarkoitus olisi (ainakin yrittää) seurata erinäisten tekeleiden valmistumista tai valmistumatta jäämistä. Sitä mitä näissä blogeissa nyt yleensä tehdään, kyllä te tiedätte.